مراحل ایمپلنت دندان

آیا با مراحل ایمپلنت دندان آشنا هستید؟ اگر دوست دارید دندان از دست رفته خود را با دندانی کاملاً طبیعی جایگزین کنید، ایمپلنت تنها راهکار است. امروزه بسیاری از افرادی که دندان‌های از دست رفته دارند با کمک این روش ظاهر دندان‌ها و جای خالی آنها را برطرف می‌کنند. ایمپلنت دندان علاوه بر کمک به بازگرداندن اعتماد به نفس و لبخند زیبا، فواید سلامتی بسیاری دارد و طی چندین مرحله حساس و مهم انجام می‌شود. با ظهور این روش درمانی انقلاب عظیمی درمان دندان‌های از دست رفته به‌دلیل پوسیدگی یا بیماری لثه ایجاد کرد و با خلق تغییر منحصر به فرد باعث لبخند جذاب شد.

اگر حس می‌کنید دندان مصنوعی کمی ناراحت‌کننده است، ایمپلنت‌ها گزینه عالی برای شما شناخته می‌شوند و در دراز مدت نیازتان را برای ترمیم یک یا چند دندان از دست رفته کاملاً برطرف می‌کند. این روش درمانی از تیتانیوم و دیگر مواد سازگار با بدن ساخته می‌شود و طی سه مرحله اصلی به سرانجام می‌رسد. برای آشنایی بیشتر با مراحل آن در این مطلب همراه ما باشید.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

 

ایمپلنت‌ها راهکاری مدرن برای دندان مصنوعی و غیره است که همانند روش‌های زیباسازی مانند کامپوزیت دندان پرطرفدار است و از چند قسمت تشکیل می‌شود. پایه تیتانیومی این روش از طریق جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد. به همین‌خاطر، اتصال پروتز دندان و این پایه سفت، بسیار سرسخت است و بخوبی می‌تواند یک یا چندین دندان را در فک نگه دارد.

اولین مرحله: ابتدا دندانپزشک با کمک جراحی پایه ایمپلنت را داخل استخوان استخوان فک قرار می‌دهد. زمان معمولی برای ترمیم استخوان و اطراف لثه، حدود ۴ الی ۶ ماه است که بستگی به محل ایمپلنت و کیفیت استخوان دارد. توصیه می‌شود حدود ۷ الی ۱۰ روز بعد از قرار گیری پایه ایمپلنت از غذاهای نرم استفاده شود.

دومین مرحله: بعد از گذشت ۴ الی ۶ ماه و گذراندن بهبودی و محکم سازی ایمپلنت، اباتمنت وسیله‌ای به‌عنوان اتصال‌دهنده در بالای پایه ایمپلنت قرار می‌گیرد و پلی میان پایه و و پروتز دندان ایجاد می‌شود تا از پروتز دندان پشتیبانی می‌کند. برای قرارگیری این وسیله ابتدا بافت لثه باز، سپس به ایمپلنت متصل می‌شود.

سومین مرحله: تاج یا همان پروتز دندان در بالای تکیه گاه محکم می‌شود تا ظاهر دندان طبیعی را به وجود آورد. این قسمت از ایمپلنت به اباتمنت متصل می‌گردد و معمولاً ۴ الی ۶ هفته طول می‌کشد تا لثه‌ها کناری دندان بهبود و ترمیم شوند.

ایمپلنت دندان به چه صورت انجام می‌شود؟

زمانی که صحبت از جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته به میان می‌آید، ایمپلنت‌های دندانی بهترین انتخاب شناخته می‌شود. زیرا آنها نسبت به دیگر روش‌ها شباهت بسیاری به دندان‌های طبیعی دارد و نگهداری آنها بسیار آسان است. ایمپلنت دندان همان ریشه‌های مصنوعی هستند که با کمک جراحی داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و طی چندین هفته استخوان اطراف ایمپلنت بخوبی رشد می‌کند و باعث می‌شود دندان مصنوعی در جای مشخص شده محکم قرار گیرد.

این روش شکاف بین دندان‌ها را بخوبی پر می‌کند که باید قبل از شروع روش درمانی ارزیابی‌های مختلفی انجام می‌شود. اولین قدم قبل از شروع مراحل ایمپلنت دندان ارزیابی دندان‌ها، لثه‌ها و استخوان فک است که مشخص می‌کند، آیا استخوان فک سالم است و یا بخوبی می‌تواند از پایه ایمپلنت استقبال کند یا خیر؟ در صورتی که استخوان فک خیلی نازک باشد قبل از شروع فرآیند پیوند استخوان انجام می‌شود.

ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟

 

اگر در مورد آماده سازی دستورالعمل های مراقبت و روند درمانی ایمپلنت دندان مطمئن نیستید، با آشنایی با مراحل آن اطمینان بیشتری به‌دست می‌آورید. از آنجا که برخی از مراحل کاشت دندان شامل جراحی می‌شود درک کامل روش کاشت می‌تواند به بهبود سریع‌تر کمک کند و این امکان را می‌دهد عادت‌های ایجاد کنید که ایمپلنت دست نخورده باقی بماند و برای یک عمر از آن استفاده کنید.

در موارد زیر با شش مرحله ایمپلنت دندان آشنا می‌شوید:

  • مشاوره اولیه
  • جراحی ایمپلنت دندان
  • دوره بهبودی و آماده‌سازی
  • جراحی اباتمنت
  • طراحی دندان مصنوعی
  • قرار دادن دندان مصنوعی

مراحل ایمپلنت دندان جلو

 

لبخندی زیبا متکی بر داشتن دندان‌های منظم و سالم قسمت جلویی دندان است. اما متأسفانه از بین رفتن دندان‌های جلویی در بسیاری از افراد رایج است و این دسته از دندان‌ها در برابر آسیب‌هایی که می‌تواند حین فعالیت‌های ورزشی و برخی مشکلات دیگر مانند تروما آسیب پذیر هستند و به‌دلیل عفونت یا پوسیدگی نیز دندان‌های جلویی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. ناگهان کشیدن آنها ضروری می‌شود. تنها کاری که برای حفظ زیبایی دندان‌های جلو وجود دارد ایمپلنت دندان است.

دندان‌های جلویی مانند دیگر دندان‌ها طی چندین مرحله انجام می‌شود که ابتدا پایه ایمپلنت داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و دندان جلویی بر اساس ابعاد ساخته می‌شود و روی پایه ایمپلنت نصب خواهد شد. خوبی دندان‌های ایمپلنت شده قسمت جلو این است که برای گاز گرفتن و خوردن غذا بسیار راحت هستند و مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند. در حالی که پروتزهای مصنوعی ایجاد نخواهد کرد و با مشکلات متعددی همراه هستند.

تشخیص ایمپلنت

 

اولین مرحله قبل از شروع ایمپلنت این است که آیا شما کاندید مناسبی هستید یا خیر؟ این تشخیص یکی از مهم‌ترین مراحل درمان است که کمک می‌کند در بهترین شرایط از این روش درمانی بهره مند شود و با احتیاط پیش روید. برای پیش بردن این مرحله با دقت کامل ضروری است در انتخاب دندانپزشک خود توجه ویژه‌ای داشته و نظر بهترین کلینیک دندانپزشکی بروید که نسبت به کیفیت خدمات آن مطمئن باشید.

از جمله ویژگی‌های بسیار مهمی که برای کاندید ایمپلنت دندانی در نظر گرفته می‌شود، شامل موارد زیر است:

  • یک یا چند دندان از دست رفته دندانی که آسیب دیده است.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • کیفیت و استحکام کافی استخوان
  • دارای سلامت عمومی و سیستم ایمنی کامل بدنی

مشاوره

 

ایمپلنت دندان مراحل خاص خود را دارد. اما قبل از آن دندانپزشک طی یک جلسه مشاوره تمام شرایط را بررسی و مراحل دقیق درمان را مشخص می‌کند. این مرحله از مهم‌ترین مراحل کاشت ایمپلنت دندان است که به‌صورت حضوری قابل انجام است و شما می‌توانید تمام سوالات خود را برای گذراندن دوره درمانی با پزشک خود در میان بگذارید. همچنین در جلسه مشاوره می‌توانید بخوبی تشخیص دهید پزشک انتخابی توانایی انجام این روند درمانی را دارد و انجام این روش نزد او احساس اطمینان کامل دارید یا خیر.

معاینه پیش از جراحی (سومین مرحله )

 

در این مرحله با بررسی‌های لازم روی لثه و استخوان فک و گرفتن عکس رادیوگرافی اقدامات لازم برای قبل از نصب ایمپلنت را انجام و مشخص می‌شود استخوان فک دارای استحکام کافی است یا خیر. در غیر این صورت جاگذاری پایه ایمپلنت ناممکن خواهد بود و باید پیوند استخوان انجام شود. همچنین اگر نیاز به اقدامات قبل از این روش درمانی باشد برای انجام آنها آماده می‌شوید و شرایط لازم برای کارگذاری دندان را محیا می‌کنید. اگر برای بهترین نتیجه درمانی نیاز به متخصصان دیگری باشد از آنها نیز کمک گرفته خواهد شد و نوع ایمپلنت و ابزارهای لازم مشخص می‌شود.

هدف اجرای این مرحله کسب اطمینان کامل نسبت به این است که سال‌های طولانی می‌توانید از دندان کاملاً طبیعی خود لذت ببرید.

مراحل ایمپلنت دندان، RTG

ایمپلنت دندان بر خلاف پروتز راه‌حلی دائمی برای دندان‌های از بین رفته است که از یک پیچ تیتانیومی کوچک دستگاه قالب مانند کوچک به نام اباتمنت و دندان مصنوعی یا تاج تشکیل می‌شود. هر یک از این قسمت‌ها طی مرحله خاصی نصب می‌شوند. در حالی که تنها قسمت قابل مشاهده آن تاج است. زیرا بقیه قسمت‌ها در استخوان فک و اطراف لثه قرار می‌گیرند. ممکن است این روش درمانی دارای مراحل ناراحت‌کننده و سختی باشد. اما نتیجه آن بهترین است و دیگر بابت شل شدن یا از بین رفتن دندان مصنوعی نگرانی نخواهید داشت و به خوبی می‌توانید غذاهای مورد علاقه خود را بدون مشکل یا درد میل کنید. این روش تأثیری روی صحبت کردن ندارد و به خوبی و بدون ترس از حرکت تصادفی صحبت می‌کنید.

RTG یکی از راهکارهای معاینه دهان و دندان است که به تنظیم برنامه دقیق ایمپلنت کمک می کند. گرفتن عکس با اشعه ایکس کمک می کند تمام ساختار دندان مشخص باشد و پزشک تشخیص دهد چه تعداد دندان نیاز است و تراکم استخوان فک به چه صورت است.

جراحی (چهارمین مرحله)

براساس اطلاعاتی جمع آوری شده از مرحله قبل و به تشخیص پزشک جراحی مرحله به مرحله برنامه ریزی می‌شود. بهترین سیستم جراحی ایمپلنت و محل قرارگیری آن مشخص شدن عمق و زاویه قرارگیری آن است. دقت و ظرافت حین انجام جراحی بسیار اهمیت دارد و روی زیبایی و عملکرد عالی ایمپلنت تاثیرگذار است. به‌طور کلی، جراحی ایمپلنت با کنار زدن لثه شروع می‌شود و با قرار گیری ایمپلنت خاتمه پیدا می‌کند. همچنین در صورت نیاز به پیوند استخوان مقدار کمی از مواد پیوند استخوان به استخوان فک اضافه می‌شود و بعد از جوش خوردن به‌طور کامل جراحی دوم برای قرار گیری پایه ایمپلنت انجام می‌شود.

جراحی ایمپلنت دندان حدود یک ساعت یا کمتر طول می‌کشد که ابتدا با استفاده از بی حسی موضعی ناحیه مورد هدف بی‌حس می‌شود تا فرد حین جراحی هیچ احساس دردی نداشته باشد.

کاشت ایمپلنت (پنجمین مرحله)

 

قرارگیری پایه یکی از مراحل جراحی ایمپلنت است و باید به گونه‌ای انجام شود که داخل استخوان فک قرار گیرد. قبل از شروع این مرحله به تشخیص پزشک اتصال پایه ایمپلنت و استخوان به تایید می‌رسد. همچنین بسیار اهمیت دارد که پایه در موقعیت ایده آل قرار گیرد و از بهترین ابزارها و سیستم‌های مدرن جراحی استفاده شود.

مراحل قالب گیری ایمپلنت

 

یکی از مهم‌ترین مراحل کاشت ایمپلنت دندان قالب گیری آن است که باید با دقت و تخصص کافی انجام شود. در ابتدا ممکن است مراحل قالب گیری ساده به نظر برسد. اما از نظر زیبایی و ظاهر دندان مصنوعی بسیار اهمیت دارد و هدف از آن قرار گیری ایمپلنت دندان و پروتز روی آن در موقعیت عالی است و روکش نهایی به‌درستی ساخته شود.

روش‌های مختلف برای قالب گیری ایمپلنت دندان وجود دارد که رایج‌ترین آن قالب گیری با تری باز است. این روش قالب‌گیری دارای دقت بسیار بالایی است و اکثر متخصصین ایمپلنت از این روش استفاده می‌کنند. برای اجرای این روش از ایمپرشن کوپینگ روی فیکسچر استفاده و پس ماده قالب گیری داخل آن تزریق می‌شود. با کمک این روش جابجایی و ایجاد خطا به حداقل می‌رسد و به‌دلیل بیرون زدگی نوک ایمپرشن بدون نیاز به برداشتن تری، با باز گردن پیچ قالب از روی ایمپلنت خارج می‌شود.

مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

 

“ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟” یکی از سوالات رایج مراجعین است که دوست دارند خیلی راحت و بدون استرس مراحل را سپری کنند. ایمپلنت‌های دندانی راهکاری طبیعی برای مشکل از دست رفتن دندان‌ها است که از ریشه تیتانیومی و روکش سرامیکی تشکیل می‌شود و کمک می‌کند بخوبی صحبت کنید، غذا بخورید و لبخند بزنید. مرحله کاشت ایمپلنت کمی طولانی مدت است و ممکن است مراحل مختلفی به آن اضافه شود. همچنین عوامل مختلف روی مدت زمان این روش درمانی تاثیرگذار است. اما اگر ایمپلنت دندان فوری انتخاب شود مدت زمان درمان و دوره بهبودی کمتر خواهد شد. این روش درمانی بر غلاف تمام برنامه‌های درمانی که بر اساس نیازهای بیمار طراحی می‌شوند مراحل خاصی دارد که باید بیمار تمام این مراحل را با دقت طی کند. از طرفی، نتایج عالی و طولانی مدت آن تحسین آمیز است و ممکن است درمان بین ۳ الی ۱۵ ماه طول کشد.

اگر می‌خواهید زمان دقیق آن را بدانید باید یک جلسه مشاوره با دندانپزشک تنظیم کنید تا او با بررسی‌های انجام شده تمام فرآیند را مشخص کند و مدت زمان مورد نیاز برای انجام آن را اعلام نماید.

مراحل ایمپلنت دندان فوری

این نوع درمان برای جایگزین دندان در ناحیه زیبایی بسیار مفید است و از جمله مزایای آن کاهش دوره بهبودی است. همچنین با کمک این روش تحلیل استخوان به حداقل می‌رسد و تعداد عمل جراحی کاهش می‌یابد. از نظر روانشناختی نیز آماده سازی فوری به بیمار کمک می‌کند احساس بهتری داشته باشد و از این روش قدرانی بیشتری کند و در طول مرحله بهبودی بدون استفاده از دستگاه متحرک با ظاهر طبیعی دندان مواجه می‌شود.

برای دستیابی به بهترین نتیجه، توصیه می‌شود مراحل گفته شده در زیر را طی کنید:

  • مشاوره اولیه
  • تجزیه و تحلیل استخوان و بافت سخت
  • تحلیل بافت نرم
  • ارائه درمان بیماری
  • برنامه ریزی درمان
  • جراحی و ترمیمی
  • ارائه راهنمای مفید

ایمپلنت مانند هر روش درمانی دیگری تنها با برنامه ریزی به موفقیت می‌رسد. اولین گام در طی این فرآیند جمع‌آوری اطلاعات مفید است که با توجه به تجربه و مهارت دندانپزشک برخی از مراحل با یکدیگر قابل اجرا است. بعد از جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها، یک ملاقات جداگانه برای بررسی یافته‌ها با بیمار ترتیب داده می‌شود که در این قرار ملاقات انتظارات بیماربه طور کامل مورد بحث قرار می‌گیرد و پزشک در مورد نگرانی‌های او و نتیجه واقعی جراحی صحبت می‌کند.

 مراحل کاشت دندان به چه صورت است؟

برای کاشت دندان ابتدا باید به دنبال متخصص ایمپلنت خوب باشید تا با بررسی‌های انجام شده و معاینات دقیق شرایط ایده آلی برای این روش درمانی ایجاد کند. کاشت دندان همان ایمپلنت دندان است که در اولین مرحله جراحی پایه تیتانیومی است. این پایه داخل استخوان فک قرار می‌گیرد. سپس بعد از جوش خوردن، اباتمنت و روکش قابل اجرا خواهد شد.

اگر در ناحیه مورد نظر عفونت وجود داشته باشد، دندانپزشک قبل از هر کاری داروی آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. در غیر این صورت اجرای ایمپلنت ناممکن است و با دردسرهای مختلفی روبرو خواهد شد. بنابراین بسته به وضعیت و شرایط بیمار مراحل کاشت دندان متفاوت است و ممکن است جراحی به تعویق بیفتد.

 چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد؟

 

خیلی اوقات مجبور می‌شوید دندان خود را بکشید و تلاش می‌کنید در اسرع وقت دندان خود را تعویض نمایید. اما این درمان سریع اتفاق نمی‌افتد. همیشه دندان از دست رفته باعث احساس شرم و خستگی می‌شود و فرد نمی‌تواند بدون استرس لبخند بزند، صحبت کند و برای برقراری ارتباط قدم بردارد. اما چقدر باید منتظر ماند تا ایمپلنت‌های دندانی را دریافت کرد؟ کشیدن دندانی جراحی بزرگ دندان است که بعد از آن قرار است برای ایمپلنت آماده شوید. حدود ۱۰ هفته بعد از کشیدن دندان باید صبر کنید تا امکان اجرای ایمپلنت دندان وجود داشته باشد. این دوره اجازه می‌دهد بعد از جراحی و ایجاد آسیب دهان بر اثر کشیدن دندان بهبود یابد و شرایط لازم محیا شد.

درست است، در هر روند درمانی همیشه استثنا وجود دارد و در برخی موارد استثنائی، بیماران همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت نیز انجام می‌دهند. انجام ایمپلنت فوری به عوامل مختلفی مانند وضعیت سلامتی، موقعیت دندان و وجود عفونت بستگی دارد که اگر این چند مورد، سلامت دندان و استخوان فک را تهدید نکند، امکان اجرای ایمپلنت بعد از کشیدن دندان وجود دارد.

سوالات متداول

دوره بهبودی ایمپلنت دندان چقدر است؟

تصور رایج در مورد ایمپلنت دندان وجود دارد این است که روند درمانی آن بسیار طولانی مدت است و ممکن است بشنوید افرادی بوده‌اند تا حدود دو سال درگیر این روش درمانی شده‌اند. اما اصلاً واقعیت ندارد. دوره بهبودی اغلب بین ۳ الی ۶ ماه طول می‌کشد که بعد از آن با دندانی زیبا و بدون نقص مواجه می‌شوید.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. همچنین تعداد دندان‌های از دست رفته روی هزینه این روش درمانی تاثیرگذار است. اما با سرمایه‌گذاری روی این روش از هزینه‌های احتمالی در آینده نه چندان دور بخوبی پیشگیری می‌شود.

آیا ایمپلنت دندان به‌اندازه کافی ایمن است؟

ایمپلنت برخلاف دیگر روش‌های دندانپزشکی مانند دندان مصنوعی هیچ آسیبی به استخوان فک وارد نمی‌کند و باعث پوسیدگی دیگر دندان‌ها نخواهد شد.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان مانند دیگر عمل‌های جراحی با برخی خطرات همراه است. اما عوارض آن بسیار نادر است و در صورت رخ دادن معمولاً درمان می‌شود. برخی خطرات این روش درمانی شامل آسیب‌دیدگی عصب، درد، آسیب‌دیدگی دندان‌های اطراف، بروز عفونت بی حسی و مشکلات سینوسی است.

ایمپلنت دندان درد دارد؟

ایمپلنت مانند دیگر جراحی ها و خدمات دندانپزشکی با کمی درد همراه است. اما تمام مراحل با بی حسی موضعی انجام می شود و لازم نیست اصلا در مورد آن نگران باشید.

برچسب ها:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

کلینیک دندانپزشکی فردا

مشهد، مفتح۴، چهارراه اول

همین امروز تعیین وقت کنید

۰۵۱-۳۲۷۶۵۰۱۰ | ۰۵۱-۳۲۷۱۷۴۳۷

ساعات کار

شنبه - پنج شنبه : 8:30 - 21:00

ارسال ایمیل

info@clinicfarda.com